Τα συστατικά στα καλλυντικά προϊόντα

Για τη σωστή επιλογή ενός καλλυντικού πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος, η ηλικία και οι ανάγκες της επιδερμίδας. Τα συστατικά όμως που περιέχονται σε μια κρέμα τα λαμβάνουμε υπόψη;
Για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ ως συστατικό των κρεμών ενυδατώνει τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος μαζεύοντας νερό και εναποθέτοντάς το στον συνδετικό ιστό. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία ελαστική επιδερμίδα. Οι γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος γίνονται λιγότερο εμφανείς και διευκολύνει να εισχωρούν άλλες δραστικές ουσίες που μπορεί να περιέχονται στο προϊόν. Συνδυάζεται με κολλαγόνο για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης και της ξηρότητας, χαρακτηριστικά του γηρασμένου δέρματος.
Η αλλαντοΐνη έχει μαλακτικές, ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες, κερατολυτική δράση και προάγει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων δρώντας αναπλαστικά. Η πανθενόλη συμβάλει στην επούλωση των πληρών, έχει εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα και ενυδατική δράση.
Το αμυγδαλέλαιο θρέφει σε βάθος το δέρμα προστατεύοντας το από την αφυδάτωση, λειτουργεί και ως καταπραϋντικό για τους ερεθισμούς της επιδερμίδας.
Η βιταμίνη Β διεγείρει το σχηματισμό νέων κυττάρων στην επιδερμίδα και αυξάνει την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
Η βιταμίνη C βελτιώνει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Η βιταμίνη Α αυξάνει τη δραστηριότητα των ενζύμων που βρίσκονται στην επιδερμίδα βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και τω μορφοποίηση του κολλαγόνου.
Είναι σημαντικό λοιπόν να στρέφουμε την προσοχή μας και στα συστατικά των καλλυντικών έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.