Σπαθόλαδο και η δράση του σε κρέμες

Το σπαθόλαδο είναι ένα προϊόν που προέρχεται από το σπαθόχορτο και το ελαιόλαδο. Το σπαθόχορτο είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην ελληνική πανίδα, διακρίνεται για το έντονο κίτρινο χρώμα του αλλά και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Όταν αυτό αναμειχθεί με τις κατάλληλες διεργασίες με ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας, τότε παράγεται το σπαθόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται για επούλωση τραυμάτων, αντιμετώπιση φλεγμονών και ήπιων εγκαυμάτων.
Ορισμένες φορές το σπαθόλαδο, που είναι ένα φυσικό προϊόν μπορεί να περιέχεται σε καλλυντικά σε συνδυασμό και με άλλα συστατικά όπως η αλόη, η πανθενόλη, το κερί μέλισσας. Η κρεμώδης μορφή υπερτερεί έναντι του απλού λαδιού γιατί παραμένει για περισσότερη ώρα πάνω στο δέρμα εναποθέτωντας σταδιακά τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, και παρέχει αντισηπτικές ιδιότητες. Η πλούσια υφή αφήνει το δέρμα απαλό με αίσθηση βαθειάς ενυδάτωσης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις περιπτώσεις αιμορροΐδων που δεν ματώνουν για άμεση ανακούφιση και επούλωση της περιοχής. Ιδιαίτερα χρήσιμο προϊόν για παιδιά που χτυπούν συχνά και τραυματίζονται.