Παράγοντες που επιδεινώνουν την ακμή

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα δέρματα με προβλήματα ακμής, όπως φάρμακα, διατροφή πλούσια σε λιπαρά, σοκολάτα, το περιβάλλον εργασίας, οι κλιματολογικές συνθήκες, τα λάθος καλλυντικά (παραφινέλαιο). Η ελλιπής φροντίδα καθημερινού καθαρισμού ή η χρήση μη κατάλληλων για ακμή προϊόντων μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την κατάσταση.
Πολλές φορές τα άτομα με προβλήματα ακμής δεν εστιάζουν στο σωστό καθαρισμό και τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά στο να καλύψουν το πρόβλημα με μακιγιάζ. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος γιατί το πρόβλημα μόνο να επιδεινωθεί μπορεί, λόγω των πολύ λιπαρών συστατικών που περιέχουν τα καλλυντικά αυτά καθώς και λόγω της απόφραξης των πόρων από το πολύ προϊόν μακιγιάζ που χρειάζεται με σκοπό να καλυφθούν οι βλάβες.
Γι’ αυτό λοιπόν σε δέρματα με ακμή δίνουμε έμφαση στην καθημερινή έως και δύο φορές καθαριότητα του προσώπου, και επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης και καθαρισμού. (Ματ κρέμες, στυπτικές λοσιόν).